Ajută! Susține proiectele noastre!

Sponsorizează ACMTR! Orice proiect și demers al asociației noastre are nevoie de sprijin financiar. Sponsorizarea este o parte importantă din procesul de strângere de fonduri și este unul din elementele vitale ale atingerii scopurilor stabilite. Dacă sponsorul nu dorește să rămână anonim noi comunicăm public numele sponsorilor și sumele primite. Transparența financiară stă la baza tuturor acțiunilor noastre. Raportăm ce proiecte au fost finanțate, ce sumă a fost folosită pentru funcționarea ONG-ului și mai ales grupurile de beneficiari. Selectăm proiectele care au impact vizibil și cuatificabil, căutăm variante de evaluare e impactului pentru a da un sens cu adevărat investiției făcute în Asociația Charcot Marie Tooth România.

Modalități de sponsorizare:

Pentru firme:

Aveți ocazia să direcționați până la 20% din impozitul pe profit al fimei dvs către cauza noastră.

Cum se procedează în cazul impozitului pe profit?

Tot ce trebuie să faceți este să completați contractul de sponsorizare. Următorul pas este să ne trimiteți pe e-mail copia scanată a contractului, după care vă vom pune prin curier originalul.

Potrivit art.1 alin. (2) din Legea 32/1994 actualizată, contractul de sponsorizare se încheie în forma scrisă, cu specificarea obiectului, valorii și duratei sponsorizării, precum și a drepturilor și obligațiilor părților.

Potrivit art. 25 alin. 4 lit. i), cheltuielile de sponsorizare nu sunt deductibile. Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre 0,5% la cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Aici găsiți detalii referitoare la sponsorizare.

Legea 32/1994 privind sponsorizarea

www.fiscalitatea.ro

www.avocatnet.ro

Pentru persoanele fizice:

Aveți ocazia să redirectționați 2% din impozitul pe venitul din salarii și pensii către asociația noastră.

Cum se procedează în cazul în care doriți ca suma pe care o datorați statului din impozitul dvs pe venit să meargă către asociația noastră?

Contribuabilii care vor să doneze deducerile din impozit către Asociația Charcot Marie Tooth trebuie să descărcați și să completați formularul 230(precompletat).

Termenul de depunere este data de 15 martie 2019. Aveți 2 opțiuni, să depuneți dvs formularul la ANAF sau să ni-l trimiteți nouă pe adresa: str Castanilor nr. 58, a.4, Reșița, Caraș-Severin, pentru a-l depune în locul dvs.

Aici găsiți detalii referitoare la sponsorizare.

Deși legislația în vigoare prevede faptul că formularele 230 trebuie depuse la ANAF de către contribuabilul care face donația, administrația financiară acceptă colectarea și depunerea la comun a formularelor de catre ONG-uri.

Declaratiile pot fi centralizate și depuse la ANAF de către ONG-uri, fără să fie necesară depunerea individuală de către fiecare contribuabil în parte. Cererile sunt depuse la administrația financiară de către reprezentații ONG-urilor în baza unui borderou și își asumă responsabilitatea privind sancțiunile pentru falsul în acte.

Ca să evite situațiile în care declarațiile sunt depuse în numele altui contribuabil, Fiscul va trimite o înștiințare către persoanele fizice prin care îi va informa cu privire la direcționarea cotei de 2% din impozit. Aceasta prevedere este inclusa în Ordinul ANAF nr.1.003/2018 pentru aprobarea Procedurii privind procesarea formularelor 230.

Contribuabilii au la dispoziție 30 de zile să anunțe administrația financiară în cazul în care există inadvertențe referitoare la completarea formularului sau a fost semnalată o situașie de fals în acte.

Mulțumim pentru încredere!