Conștientizare și Informare

Programul "Suntem rari, dar nu suntem invizibili"

Proiectul „Suntem rari, dar nu suntem invizibili” este primul program derulat de Asociația Charcot Marie Tooth, sub forma unei campanii de conștientizare și informarea cu privire la boala Charcot Marie Tooth. Campania de informare se va derula în urma unui studiu prealabil cu privire la gradul de conștientizare a acestei boli. Prin acest proiect, Asociația Charcot Marie Tooth România își propune să informeze publicul larg cu privire la ceea ce înseamnă CMT și să faciliteze persoanelor care suferă de CMT accesul la informații legate de boala de care suferă.

România a făcut mari progrese în ceea ce privește drepturile persoanelor cu dizabilități, nivelul de trai al acestora și gradul de integrare în societate, dar există încă multe probleme care își așteaptă rezolvarea. Una dintre cele mai supărătoare situații, resimțită de persoanele cu dizabilitate, este modul în care acestea sunt privite și tratate în societate. Discriminarea, prejudecățile, excluderea, au ca principal motiv mentalitățile greșite, formate și întărite în perioada comunistă, când persoana cu dizabilitate trebuia exclusă din societate. Aceste puncte nevralgice pot fi eliminate doar prin informarea și reeducarea publicului larg cu privire la ceea ce este o persoană cu dizabilitate, de ce are ea nevoie și tipul de comportament pe care trebuie să îl adopte vis-à-vis de aceasta. Dacă în ceea ce privește dizabilitatea, în general, există atât aspecte positive cât și negative, în cazul persoanelor cu dizabilități care suferă de boli rare aspectele negative sunt mai numeroase. Raritatea bolii, a cazurilor, aduce cu sine și un grad scăzut de cunoaștere și informare referitoare la aspectele bolii, evoluția acesteia, tratamentele, modul de abordare din punct de vedere al sănătății, integrării și îngrijirii acestor persoane.

Pagina de prezentare și informare a asociației noastre cu siguranță îți va fi de folos în căutările tale, iar în grupurile create de noi cu siguranță îți vei face noi prieteni și veti împărtăși informații importante.

Consiliere

Proiectul DizabilCons

Proiectul DizabilCons are ca scop crearea și furnizarea de servicii de consiliere, asistență și informare integrate, pentru persoanele cu dizabilități din România. Ne dorim, de asemenea, crearea unor grupuri de experți în domeniile: medical, juridic, legislația și drepturile persoanelor cu handicap, asistență socială, etc, care să vină în ajutorul persoanelor cu handicap.