Sfaturi utile

Adaptarea fizică

După cum știm cele mai multe persoane suferinde de CMT își păstrează mersul independent pe parcusul întregii vieți, dar există și un procentaj semnificativ care folosește, pentru a-și echilibra mersul, sprijinul unei alte persoane sau dispozitive de ajutor: baston, cârje, cadru. Citește mai mult

Recuperare medicală

Tratamente. Medicamente. Naturiste

Adaptarea socială

Conform strategiei naționale de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități publicate de POCA aflăm că în România, un număr de aprox. 700.000 de persoane sunt înregistrate ca beneficiare ale sistemului de protecție socială specială, adică a politicilor naționale ,,de egalitate a şanselor, de prevenire şi de tratament ale handicapului, în vederea participării efective a persoanelor cu handicap în viaţa comunităţii, respectând drepturile şi îndatoririle ce revin părinţilor şi tutorilor, realizarea unei politici naționale de egalitate a şanselor, de prevenire şi de tratament  ale handicapului, în vederea participării efective a persoanelor cu handicap în viaţa comunităţii.

Citește mai mult

Viața de zi cu zi