Sfaturi utile

Adaptarea fizică

După cum știm cele mai multe persoane suferinde de CMT își păstrează mersul independent pe parcusul întregii vieți, dar există și un procentaj semnificativ care folosește, pentru a-și echilibra mersul, sprijinul unei alte persoane sau dispozitive de ajutor: baston, cârje, cadru. Citește mai mult

Recuperare medicală

Tratamente. Medicamente. Naturiste

Adaptarea socială

Conform strategiei naționale de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități publicate de POCA aflăm că în România, un număr de aprox. 700.000 de persoane sunt înregistrate ca beneficiare ale sistemului de protecție socială specială, adică a politicilor naționale ,,de egalitate a şanselor, de prevenire şi de tratament ale handicapului, în vederea participării efective a persoanelor cu handicap în viaţa comunităţii, respectând drepturile şi îndatoririle ce revin părinţilor şi tutorilor, realizarea unei politici naționale de egalitate a şanselor, de prevenire şi de tratament  ale handicapului, în vederea participării efective a persoanelor cu handicap în viaţa comunităţii.

Citește mai mult

Viața de zi cu zi

Persoanele cu dizabilități își au domiciliul sau reședința acolo unde le permite situația medicală, familială și socială, începându-și fiecare zi în propria locuință, alături de familie sau în grija asistentului profesionist la domiciliul acestuia ori în centrele de îngrijire/rezidență. Am vorbit despre ceea ce înseamnă instituționalizarea în regim public sau privat, dar și despre scopul prevenirii instituționalizării și ceea ce înseamnă dependența fizică.

Citește mai mult

Emoțiile. Stresul. Anxietatea. Depresia