Prin proiectul DizabilTech ne propunem să sprijinim persoanele adulte cu dizabilități fizice să își dezvolte abilitățile digitale prin crearea unei platforme de e-learning, participarea la workshopuri online și fizice, cu scopul de a putea utiliza într-un mod adecvat instrumente digitale în activitățile zilnice: tehnoredactare, scrierea unui email, programări online, completarea digitală a unor documente.

Incapacitatea fizică în a realiza sarcini, lipsa accesibilizării, integrarea într-un procentaj mic pe piața muncii, toate aceste realități pot fi diminuate prin folosirea mediului digital.

Persoanelor adulte cu dizabilități fizice le este mai la îndemână să utilizeze tehnologia decât să se deplaseze, din cauza accesibilizării scăzute a mediului exterior. Tehnologia oferă numeroase avantaje, ușurează viața persoanelor cu dizabilități, atâta timp cât acestea știu să o utilizeze. Un procentaj semnificativ din aceste persoane întâmpină dificultăți în folosirea ei.

Cauza acestei probleme este complexă: nivelul de studii și educație al persoanelor cu dizabilități fizice este mai scăzut decât al persoanelor sănătoase ca o consecință a accesului limitat la educație de calitate pentru toate nivelurile de învățămant; accesului limitat la programe de formare profesională.

2 WEBINARII

Utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea calității vieții: servicii medicale, administrative, financiare, sociale

Folosirea celor mai potrivite dispozitive digitale pentru tine și securitatea online.

2 WORKSHOPURI ONLINE

Noțiuni de bază în tehnoredactare

Noțiuni de bază despre platformele - sociale, youtube, google

2 WORKSHOPURI FIZICE